Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște

30 de ani în slujba Bisericii și a Educației

Bine ați venit la Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște!

Prin intermediul acestui mijloc de informare, sperăm să realizăm o comunicare cât mai transparentă între Școala noastră și elevi, părinți și societate, oferind informații în format electronic referitoare la activitățile desfășurate în cadrul instituției precum și numeroase materiale de interes general.

LA TÂRGOVIȘTE, APROAPE 4.000 DE TINERI AU LUAT PARTE LA DESCHIDEREA SĂRBĂTORII SFÂNTULUI IERARH NIFON, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI ŞI MITROPOLITUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI

Aproape 4.000 de tineri au luat parte, la Târgoviște, în ziua de joi, 10 august 2023, la inaugurarea ceremoniilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Acestea au fost deschise de slujba Vecerniei, săvârșită pe un podium special amenajat, în apropierea Catedralei din Târgoviște, acolo unde se află moaștele Sfântului Ierarh Nifon.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a premiat pe cei 19 elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”, împreună cu cei 23 profesori îndrumători.

După aceea, s-a desfășurat Pelerinajul Tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, de la Catedrală, prin centrul istoric al Târgoviștei, cu oprire la Mânăstirea Stelea și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, din apropierea Primăriei orașului.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon a fost purtată în procesiune, cu participarea tinerilor de la parohii, elevi de la școlile din Târgoviște, studenți de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat complexa personalitate a Sfântului Ierarh Nifon, ocrotitorul spiritual al Eparhiei noastre, dar și cel ce a îndrumat, cu multă rodnicie, pe numeroși tineri ai epocii sale, dintre care cel mai cunoscut este Sfântul Voievod Neagoe Basarab care a pus în practică, cu mult entuziasm și fidelitate, învățăturile Sfântului Ierarh, atât ca voievod, cât și ca părinte. Înaltul Ierarh i-a îndemnat pe tineri să pună la temelia vieții lor valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, să așeze pe Dumnezeu în tot ceea ce fac și trăiesc, dar, mai cu seamă, să biruie întotdeauna răul cu binele, urâțenia cu frumusețea spirituală și întunericul cu lumina, adică cu ceea ce izvorăște din credința lor, conferind speranță lumii noastre și contribuind la răspândirea iubirii de semeni, într-o lume dominată de numeroase provocări, asaltată de neo-păgânism și bântuită de tot felul de crize.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

ACTIVITĂȚI ANUL ȘCOLAR 2022-2023

SELECȚIUNI DIN CADRUL CONCERTULUI TRADIȚIONAL DE COLINDE AL ȘCOLILOR DE TEOLOGIE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI -15 DECEMBRIE 2022

decembrie 16, 2022

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI CULTURII NAŢIONALE 2023

ianuarie 15, 2023