Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște

30 de ani în slujba Bisericii și a Educației

Bine ați venit la Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște!

Prin intermediul acestui mijloc de informare, sperăm să realizăm o comunicare cât mai transparentă între Școala noastră și elevi, părinți și societate, oferind informații în format electronic referitoare la activitățile desfășurate în cadrul instituției precum și numeroase materiale de interes general.

În perioada 29 aprilie-19 iulie 2024 s-a desfășurat, la nivel național, cea de-a XIX-a ediție a competiției „Şcoală Europeană”. Competiția este una de anvergură și constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale. De asemenea, este evaluat impactul avut de activităţile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

La ediția din acest an a acestei competiții s-au înscris 134 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 38 de județe și din Municipiul București, printre care, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște, care a primit statutul de ȘCOALĂ EUROPEANĂ, ca o încununare a demersurilor depuse în vederea valorificării experienţelor pozitive, prin implicarea în proiecte finanţate din fonduri europene, pentru încurajarea utilizării rezultatelor şi a produselor finale ale proiectelor în activitatea didactică, cu scopul promovării unei imagini pozitive a României şi a valorilor româneşti în spaţiul european, dar și pentru facilitarea accesului larg al cadrelor didactice şi al elevilor la resursele educaţionale folosite în statele UE, la cunoașterea altor sisteme de educație, a realităților din mediile educaționale europene.

Menționăm că pentru perioada 2021-2027, Agenția Națională de Proiecte Comunitare, în cadrul programul Erasmus+ a acreditat Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, în domeniul educației școlare, fapt care reprezintă o deschidere către noi proiecte educaționale pentru următorul deceniu.