Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște

30 de ani în slujba Bisericii și a Educației

Bine ați venit la Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște!

Prin intermediul acestui mijloc de informare, sperăm să realizăm o comunicare cât mai transparentă între Școala noastră și elevi, părinți și societate, oferind informații în format electronic referitoare la activitățile desfășurate în cadrul instituției precum și numeroase materiale de interes general.

FESTIVITATE DE DESCHIDERE A NOULUI AN ȘCOLAR LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a avut loc, luni, 11 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024. La eveniment au luat parte părinții consilieri, reprezentanți ai ISJ Dâmbovița și alte oficialități locale și naționale, apropiate de Biserica noastră strămoșească.

Ceremonia a fost inaugurată de intonarea imnului național și de oficierea unei slujbe de Te Deum, după care, Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial, a dat citire mesajului de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul căruia fost evidențiat faptul că: ”Școala reprezintă una din instituțiile fundamentale ale societății noastre, prin intermediul căreia tinerele generații se împărtășesc de tezaurul de cunoaștere, de știință și de cultură al înaintașilor, căutându-și rostul vieții și făcând să rodească tot ceea ce este de folos pentru a contribui la dezvoltarea în pace, prosperitate și bună înțelegere a lumii noastre. Educația fiilor și a fiicelor noastre reprezintă cea mai bună investiție în viitorul neamului nostru și, în același timp, cel mai mare dar pe care noi îl putem oferi lor. Educația din cadrul școlii trebuie să aibă ca fundament credința în Bunul Dumnezeu, acea coloană fundamentală a vieții și a istoriei noastre, care dăruiește tărie, profunzime și adevăr existenței umane. Nimic bun și frumos, măreț și trainic nu se poate realiza fără credință! Prin urmare, colaborarea dintre Biserică și Școală, mai ales desfășurarea Orei de religie în școala românească, este firească și necesară, reciproc avantajoasă și, mai ales, susține devenirea istorică a neamului nostru.”

Menționăm că Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște oferă, de peste trei decenii, șansa unei educații de calitate tuturor celor care au studiat aici și se numără printre primele instituții de învățământ care au obținut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat din fiecare an.

ACTIVITĂȚI ANUL ȘCOLAR 2022-2023