Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște

30 de ani în slujba Bisericii și a Educației

Bine ați venit la Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște!

Prin intermediul acestui mijloc de informare, sperăm să realizăm o comunicare cât mai transparentă între Școala noastră și elevi, părinți și societate, oferind informații în format electronic referitoare la activitățile desfășurate în cadrul instituției precum și numeroase materiale de interes general.

MITROPOLITUL NIFON A PREZIDAT ACTIVITATEA METODICĂ CU

PROFESORII DE RELIGIE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat joi, 18 aprilie 2024, în Sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, activitatea metodică cu profesorii de Religie din județul Dâmbovița, din a doua parte a anului școlar 2023-2024.

În cuvântul Său de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rolul profesorului de Religie în transmiterea de cunoștințe religios-morale, dar mai ales în formarea spirituală și sufletească a elevilor, întrucât Religia stă la baza dezvoltării culturii și civilizației europene. Înaltpreasfinția Sa a subliniat și rolul deosebit de important al colaborării dintre profesorii de Religie și preoții de la parohii, întrucât împreună slujesc Biserica și contribuie la educația tinerelor generații, precum și la promovarea valorilor Evangheliei lui Hristos în contemporaneitate.

În cadrul întrunirii, Pr. Inspector Mihail Iulian Stan a susținut o prelegere cu tema „Aplicarea strategiilor didactice în vederea creșterii calității actului de predare-învățare-evaluare”, și au fost prezentate diverse comunicări cu caracter didactic și metodologic.

La activitate au participat: Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. Cons. Ionuț Ileana, Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Decanul interimar al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, Pr. Insp. Mihail Iulian Stan și Pr. prof. Marin Bugiulescu, Directorul Seminarului.

Precizăm că în anul școlar actual, parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei au încheiat 338 de parteneriate educaționale cu școlile din județul Dâmbovița.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI